sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Svea ja Visa tappelevat. Kumpi voittaa?

En vieläkään tahdo uskoa, että olen maksanut Master Cardin pois ja mikä parasta; irtisanonut sen kortin. Olen täysin sitä mieltä, että päätös oli oikea. Jos en olisi tehnyt sitä, lyön vetoa, että olisin rallatellut sille menemään taas kerran jo yhtä ja toista. Olisin aivan yhtä kusessa molempien korttien kanssa, kuin vuosia tähän asti. 

Minun olisi pitänyt silloin loppuvuodesta 2021, kun otin sen S-Lainan ja maksoin kaiken sillä pois, irtisanoa luottokortit saman tien. En tehnyt niin, koska olin tyhmä ja kuvittelin voivani hallita kortteja sen sijaan, että niiden luotot hallitsivat minua. Helvetin huono päätös, mutta sitä valitettavan monet henkilökohtaista talouttani koskevat päätökset ovat olleet.

Vaan ei enää. 

Pohdin jopa vaihtoehtoa, että maksaisin lomamatkasta tässäkin kuussa 'vain' 200 euroa ja lyhentäisinkin Visaa 1000 eurolla 600 euron sijaan. Pitäisi laskea tätä varten taas luottokustannuksen määrää, jotta näkisi tarkasti kumpi on kannattavampaa. Mutuilulla sanoisin, että kaikki paukut kannattaa nyt lyödä Visan lyhentämiseen, koska sen luottokustannukset ovat käytetyn luoton saldon vuoksi isommat kuin Svealla. Svean korko on 19,95 % ja Visan ~14 %. Svean avoin saldo on 600 euroa, Visan 2500 euroa.

Mitä teen? Maksanko Svean kokonaan (Visaa 600 euroa) vai Visaan 1000 euroa (Sveaan 200 euroa)?

LISÄYS: laskin luottokustannusten määrät.

Visassa luottokorko koko summalle on noin  ~29 euroa + 2 euroa tilinhoitomaksua eli sähköinen lasku.

Sveassa luottokorko koko summalle on noin ~10 euroa, ei tilinhoitomaksua.

Taidan lyhentää Visaa koko rahan edestä huhtikuussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.