maanantai 10. huhtikuuta 2023

Asiakasomistajan tilipäivät

Keskitän perheemme ruokaostokset pääasiassa Prismaan, koska haluan kerryttää S-Bonusta. Asiakasomistajuuden myötä saimme bonuksena viime vuonna 636,85 euroa. Keskimäärin bonusta kertyi kuukausittain 53 euroa. Bonusten lisäksi saimme maksutapaetua 24,75 euroa ja muutaman euron tankkausbonusta. 

Vakiintuneet ruokaostoksemme ovat Prismassa huomattavasti edullisemmat, kuin K-kaupoissa. Käytämme kuukausittain yli 900 euroa S-ryhmän kauppoihin. Mikäli bonustaulukko pysyy saman suuruisena, kuin tähäkin saakka, niin saamme kuukausittain 5% bonuksena (vähintään 45 euroa) pankkitilille. 

Asiakasomistajuuden ehdottomana etuna mielestäni on se, että sekä bonus että maksutapaedut maksetaan rahana. Ennen taloudenhallintani muutosta, sekä bonus että maksutapaedut ovat kuluneet taloustililtä suoraan ruokaostoksiin. Nyt huhtikuusta lähtien bonukset ja maksutapaedut siirtyvät säästöön S-rahastoon.

4 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä, että rahaa menee säästöön ja järkevään rahastoon! Kuitenkin kannattaa huomata, että S-rahastot eivät ole kokonaiskuluiltaan edullisimpia, vaikkakin ovat vaivattomia. Suosittelen tutustumaan esim. Nordnetin kuluttomaan kuukausisijoittamiseen ja vertailemaan eri rahastojen ottamia hallinnointipalkkioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Tarkastin kulujen osuuden ja ne ovat seuraavat: juoksevat kulut 0,42% ja hallinnointipalkkio 0,40%. Tämä säästäminen on vielä niin pienimuotoista, että nämä kulut varmasti ovat siedettäviä. Kunhan tuo hemmetin Visa on maksettu pois ja Operaatio HC Säästäminen alkaa, niin sitten täytyy ehdottomasti pohtia tarkoin mihin rahat laitan ja laskeskella etteivät kulut vie mennessään.

      Poista
    2. No problemo. Kuluttaja.fi kirjoitti aiheesta tuossa koronan aikaan, mutta lisätietoa löytyy ihan kun googlailee. https://kuluttaja.fi/fi/artikkeli/ethan-maksa-sijoituksistasi-tuhansia-euroja-liikaa

      Poista
    3. Hei ja kiitos vielä uudelleen kommentista. Havahduin tämän myötä selvittämään, että minulla on muuan OP "eläkesijoitus" reilun 13 vuoden takaa. Kyseinen sijoitus on tehty silloisen työnantajani toimesta ja olen vaihtanut työpaikkaa sen jälkeen jo kahdesti. En pysty milloinkaan sijoittamaan kyseiseen ryhmäeläkevakuutukseen senttiäkään lisää tai nostamaan niitä pois saati sijoittamaan niitä muuanne. Sijoituksen suuruus on aikoinaan ollut 408 euroa ja tänä päivänä se on 634 euroa. Jään eläkkeelle toivottavasti joskus 20 vuoden kuluttua ja jos tämä kasvaa ja kehittyy samalla tavoin, niin summa lienee noussut tuolloin jopa 1000 euroon, josta sitten maksetaan kuukausittain minulle muutama euro. Tuntuu vähän hukkaan heitetyltä summalta tämä.

      Poista

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.