sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Steppailuin kohti taloudenhallintaa

Olen edeltävät kolmisen kuukautta ollut todellinen Googlen suurkuluttaja etsiessäni tietoa, artikkeleita, tekstejä, mielipiteitä, vinkkejä ja jopa käytännön neuvoja siitä, miten aloittaa elämäntapamuutos omaa taloudenhallintaa koskien. Suomenkielisiä blogeja aiheesta löytyy lähinnä koskien joko jo pitkälle edennyttä säästämis- ja sijoittamistoimintaa tai ylivelkaantumista ja selviämistä ulosoton keskellä. 

Hyvin vähän löytyy säästämisen tai taloudenhallinnan aloittamisesta kertovia käytännön tarinoita. Neuvoja säästämiseen ja sijoittamiseen löytyy kyllä, mutta kirjoittajilla tuntuu lähes poikkeuksetta olevan pohjakassaa, ykskaks yllättävää varallisuutta, jopa sijoitusasuntoja tai perintörahaa. En ole tainnut löytää ainuttakaan blogia, jossa kirjoittaja on samassa kohdassa taloudenpidossaan kuin itse olen. En usko, että voin olla ainoa suomalainen keski-ikää lähestyvä nainen, joka on aloittamassa tätä muutosta. 

Näistä sijoittamis- ja säästämivinkeistä en itse koe saavani juurikaan motivaatiota. Syy on myös aika selvä. Olen täysin eri kohdassa muutostani, kuin he. En voi samaistua heihin, heidän kokemuksiinsa eivätkä heidän kirjoituksena tunnu juuri ollenkaan henkilökohtaisilta. Jotta vertaistuki voi olla motivoivaa, täytyy sen puhutella jollain henkilökohtaisella tasolla. 

Päätinpä sen vuoksi kirjoittaa auki omat steppini tämän taloudenhallintaan liittyvän elämäntapamuutokseni osalta. Linkkaan ne myös tuohon blogin sivupaneeliin, mistä ne ovat helposti löydettävissä eivätkä siten huku kuukausien kuluessa jonnekin blogin muiden postausten massaan. Josko löytyisi joku, joka on täsmälleen tai edes lähes samassa kohdassa, kuin itsekin olen. Ja jos ei, niin toivottavasti omat steppailuni innostavat jotakuta aloittamaan omaa muutostaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.