lauantai 27. toukokuuta 2023

Kirjanpito uusiksi: Kiinteät menot

Talous on hallinnassa, kun tulot riittävät menoihin ja laskujen maksuun. Oikeusministeriön alaisen talous- ja velkaneuvonnan sivusto ohjaa osin hyvinkin kattavasti tutustumaan omaan talouteen ja itseensä rahan käyttäjänä. Sivustosta on hyötyä etenkin nyt, kun koen ikävää ailahtelua ja vaikeuksia pysyä valitsemallani tiellä. 

Talous haltuun - Talous ja velkaneuvonta
Tiedän miksi ailahtelua tapahtuu: olen laatinut budjetin liian tiukaksi. Siinä ei ole lainkaan joustovaraa juuri yhdellekään lipsahdukselle. Silloin, kun aloitin tämän, niin kykenin tekemään nopeasti isoja muutoksia, koska sain ylimääräistä rahaa ja käytin ne osamaksujen maksamiseen. Olin kuitenkin liian hyväuskoinen kuvitellessani pystyväni noudattamaan äärimmäisen tiukaksi vedettyä budjettia. 

On siis syytä laskea kirjanpito uusiksi. Realistinen budjetti, jota noudattaa, joka mahdollistaa sen ettei Visa vingu ja etten eksy uudelleen osamaksujen tielle.  


Selvitin tuloni ja selvitin kiinteät menot. Kesäkuusta lukien kiinteät menot kuukausittain ovat noin 2085 euroa. Tuloni ovat 3415 euroa. Minulle jää siis 1330 euroa kuukaudessa käytettäväksi miten parhaaksi katson. Palaan siis tässä kohtaa tähän suunnitelman osaan: Laadi toteutettava suunnitelma

Aina välillä kyllä yllättää miten vaikea laji tämä todellisuudessa on. On toki mahdollista, että kun pääsen yli kipukohdista (luottokortista, S-Lainasta...) niin tämä muuttuu helpommaksi ja sujuvammaksi. Muutoksen ei kai milloinkaan kuulu olla helppoa. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä koskien tuota oikeusministeriön sivustoa. Täytyy käydä tutustumassa. Itse yritän pitää kiinteät kulut mahdollisimman alhaalla ja pidän myös tarkkaa kirjanpitoa, jotta yllätyksien sattuessa joustovaraa löytyy. Kaikkea hyvää muutoksen tiellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, vastaan kovasti myöhässä, mutta kiitos kommentista! Täytyy tosiaan hieman liikkumavaraa osata jättää yllätyksien varalta. Iloinen yllätys tälle vuodelle on se, että ilmeisesti auton kesärenkaat ostetaan vasta ensi vuonna.

      Poista

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.