tiistai 30. toukokuuta 2023

Siedä ahdistusta

On olemassa tuhansia keinoja turruttaa itsensä

kestämään sitä, että heittää elämänsä ja hyvinvointinsa hukkaan.

Ostaa; tuhlata rahaa, jota on ansainnut, 

jotta voi turruttaa itseään lisää, jotta voi ansaita lisää rahaa,

jotta voi ostaa; tuhlata... 


Olen jo monta kertaa kirjoittanut elämäntapamuutoksen vaatimuksista omasta näkökulmastani. Muutoksen läpivieminen joka päivä, 24/7 vaatii aikamoista ahdituksen sietämistä. Samaan aikaan, kun täytyy alkaa toteuttaa täysin aikaisemmasta poikkeavia toimintatapoja omassa jokapäiväisessä elämässä, alitajunta taistelee täysillä vastaan suojellakseen identiteettiä tapahtuvilta, joskin toivotuilta muutoksilta. Tämä alitajunnan taistelu on niin täydellisen ristiriidassa toivottuun muutokseen nähden, että se on jo lähes naurettavaa. 

Jotta toivottu muutos onnistuu, täytyy emotionaalisen puolen olla kunnossa. Täytyy tietää kuka on ja mitä haluaa. Itse oletan, että olen tämän pohjatyön tehnyt jo huolellisesti. Se missä kaipaan paljon harjoitusta, on kärsivällisyyden kehittäminen ja ahdistavien tunteiden käsittely. Todennäköisesti ahdistus jota käyn läpi, johtuu siitä, että olen onnistumassa käytökseni muutoksessa. 

On väistämätöntä, että kyseessä on valtava muutos, joka tulee kestämään loppuelämäni ajan. Koska kyseessä on elämäni mittainen prosessi, odotettavissa on vielä paljon epätoivoisia hetkiä. Niitä hetkiä, kun tuntuu siltä, että mikään ei kuitenkaan onnistu, tuhlaaminen vetää puoleensa ja tekee mieli vetää Visa tappiin. Näissä tilanteissa ei auta, kuin pysyä tiukkana ja uskollisena itselleen sekä muistuttaa kerta toisensa jälkeen miksi on muuttamassa tapojaan. 

Vertaistuki olisi tässä tilanteessa valtavan tärkeää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.