lauantai 30. syyskuuta 2023

Nordnet - Kolikko kerrallaan

Niin se vain lopulta tapahtui. 

Luottokortit ja osamaksut on nyt maksettu pois. Visa on maksettu pois. Poismaksun yhteydessä irtisanoin myös tuon kortin. Kuten aiemmin mainitsin, haen yhdistelmäkortin tilalle. Korttihakemuksen teen, kun pankki on käsitellyt edellisen kortin irtisanomisen. 

Tuntuu oikeastaan aika eriskummalliselta. Olen niin pitkään ollut velkaa, luottokortit viritettyinä tappiin, osamaksuvelkaa sinne tänne ja vähän tuonne. Ja nyt yhtäkkiä olenkin ottanut talouteni haltuun ja viritän rahojani käyttäytymään siten, kuin itse parhaaksi katson.

Aiempien luotto-osamaksujen tilalle on tullut kuukausittainen säästötavoite. S-Bonukset kertyvät rahastoon sen sijaan, että ne käytettäisiin ruokaostoksiin. Taloustili vaatii vielä tarkempaa otetta. Summa täytyy selkeästi siirtää taloustilille ja käyttää vain sieltä. Huomaan nimittäin entisten rahankäyttötapojen vaanivan vielä heikkoina hetkinä, joten on parasta olla toistaiseksi ajautumatta kiusallisiin tilanteisiin. 

Uusimpana rahasäiliön kerryttämisen keinona päädyin myös aiemmin tällä viikolla avaamaan tilin Nordnetiin. Tilin avaaminen oli varsin helppoa. Tein myös ensimmäisen pienen sijoituksen (50 €) rahastoon avauksen yhteydessä. Tämän 50 € otin syyskuun säästöhaasteesta. 

Pohdin myös jakaisinko kenties 800 € kuukausittaisesta säästötavoitteesta jatkossa pienen osan, esimerkiksi 50 €, Nordnettiin. Toisaalta ajattelen Nordnetin pitkäaikaisena rahasäiliönä ja Svean puolestaan lyhytaikaisena. Voisinkin kenties asettaa tavoitteeksi säästää joka kuukausi muutaman kympin Nordnettiin Svean lisäksi. Ajatella; jatkossa eurot jäävät säästöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.