lauantai 23. syyskuuta 2023

Tackle that credit card!

Odottavan aika on pitkä. Ensi perjantaina koittaa vihdoin ja viimein se päivä, kun maksan toisen luottokortin pois. Olen myös tehnyt päätöksen irtisanoa nykyisen Visan ja hakea tilalle S-Pankin yhdistelmäkortin. Haluan turvata tiettyjä hankintoja luottokortin ostoturvalla, erityisesti tuhansien eurojen arvoisia matka- ja lentokuluja. Sen vuoksi luottokortti on must have-olemassa. 

Päivittäisasiointini pankki on Danske, joten vertailin Dansken ja S-Pankin kortteja toisiinsa ennen kuin tein päätöksen. Pankkien väliset erot koskevat pääasiassa korotonta maksuaikaa ja luottokorkoa. Dansken Master Cardilla koroton maksuaika on keskimäärin 43, S-Pankin Visalla 30 päivää. Dansken Master Cardin korko onkin sitten jo suorastaan posketon: Master Cardin todellinen vuosikorko kesäkuussa 2023 oli 19,9% laskettuna 2000 euron luotolle. Molempien luottokorttien korot on sidottu 3 kuukauden euriboriin. Tähän Master Cardin korkoon verrattuna, S-Pankin todellinen luottokorko 15,66% tuntuu lähes kohtuulliselta. 

Luottokoron määrällä ei sinällään ole jatkossa enää merkitystä. Olenhan päättänyt olla pankkien näkökulmasta tästä eteenpäin ikävin mahdollinen asiakas. Sellainen, joka maksaa luottokorttilaskun viimeistä senttiä myöten eräpäivään mennessä. 

S-Pankkiin päädyin sen vuoksi, että keskitämme valtaosan kaikista hankinnoistamme S-ryhmään. Yhdistelmäkortti on maksuton sekä vuosi- että kuukausimaksun osalta. Kortin Debit-puoli toimii taloustilin maksukorttina kätevästi. Puolisollani on puolestaan käytössä Dansken luottokortti. Ulkomaanmatkailun kannalta on järkevää, että meillä on käytettävissä kahden eri pankin luottokortit siltä varalta, että toinen ei matkakohteessa toimisikaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.