tiistai 26. syyskuuta 2023

Automaatiota verkkopankkiin

Odottaessani syyskuun palkkapäivää, olen ahkeroinut verkkopankissa. Tavoitteena on, että tilipäivänä heti palkan kilahdellessa pankkitilille, eurot lähtevät juuri sinne minne niiden kuuluukin. Tilille maksujen jälkeen jäävä summa on sitten käytettävissäni juuri niin kuin itse haluan ilman syyllisyyttä. 

Olen siis automatisoinut valtaosan kuukausittaisin toistuvista laskuista ja maksuista. E-laskut verkkopankissa olen asettanut erikseen hyväksyttäviksi, sillä tilipäivä saattaa olla aina päivää tai paria ennen laskun eräpäivää. Hyväksyn nämä laskut aina heti niiden tullessa ja muutan eräpäiväksi kyseisen kuun tilipäivän. 

Automatisoin seuraavat maksut:

  • 930 €: asuminen
  • 200 €: Anyfin
  • 500 €: taloustili
  • 40 €: lasten viikkorahat
  • 800 €: säästäminen (Svea)
Vakuutuslaskut, silmälasilasku (vuosisopimus), sähkö- ja puhelinlaskut tulevat verkkopankkiin e-laskuina. Matkakortin kuukausimaksun maksan kuukausittain suoraan Nordean debit-kortilta. 

Lapsilisät maksetaan ns. kakkostililleni Nordeaan. Näin tälle tilille ei tarvitse siirtää erikseen rahaa opintolainalyhennystä tai matkakortin maksua varten. Kyseinen tili on olemassa enää vain sen vuoksi, että maksan opintolainalyhennyksen tältä. Jos haluaisin muuttaa suoraveloitusta opintolainan lyhennyksen osalta, Nordea veloittaisi siitä 180 € muutoskulun. Muutoskustannus on turhan suuri jäljellä olevaan velkamäärään (2200 €) nähden. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.