torstai 3. elokuuta 2023

S-Laina vol. 1

Palataan pieneksi hetkeksi vuoteen 2021. Tarkemmin lokakuun 18:nteen. Tuolloin nostin yhdistelylainan S-Pankista eli S-Lainan. Vakaa aikomukseni oli maksaa tuolla 8000 euron määrällä ihan jokainen osamaksu, luottokortti ja sähellys pois. Otinpa tuolloin yhteyttä myös muutoin S-Pankkiin ja selvittelin miten aloittaa järkevästi säästäminen. Olinhan juuri maksanut KAIKEN pois ja päättänyt järkevöittää rahankäyttöäni. 

Menikö kaikki noin niin kuin ajattelin? Eipä mennyt ei. Maksoin toki kaikki sälät pois, mutta en vielä ymmärtänyt etten hallitse talouttani tai luottokortteja. Ei mennyt oikeasti kovin kauan, kun osamaksuja Walleylle oli kertynyt aikamoinen potti, luottokortit olivat tapissa ja olin siinä tilanteessa, että aloitin tämän blogin. 

S-Laina on vähän niin kuin opintolaina.  TIedän sen olemassaolon, mutta en ole aktiivisesti ajatellut sitä ennenkuin nyt. Näen sen nimittäin aina, kun tarkistan miten 1000 euron rahastotavoitteellani sujuu. Eli käytännössä joka arkipäivä. 

Aloin lyhentää S-Lainaa minimisummalla heti noston jälkeen. Summa oli alkuun aika lailla 89 euroa. Nyt minimisumma on korkojen nousun myötä noussut 105 euroon. Olen maksanut tätä lainaa yhteensä 1980,11 euroa. Velka näyttää tänään tältä:


Velkaantuminen ei lopu velkaantumalla lisää tai maksamalla luotolla laskuja. Näin se vaan on. Velkaantuminen loppuu vain sillä, että itse tekee tarvittavat toimet ettei velkasumma kasva. Jos maksat luottoa luotolla, olet käytännössä maksukyvytön. Minun olisi pitänyt havaita tämä kaksi vuotta sitten ja S-Lainan sijaan keskittyä maksamaan luottokortit ja lainat vaikka lumipallometodilla pois. Jälkiviisaus ja tieto lisäävät tuskaa. 

Kun Visa on maksettu 27 päivän kuluttua, arvatkaa minkä kimppuun käynkään seuraavaksi säästämisen ohella? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.