tiistai 15. elokuuta 2023

Ilman Visaa

Leikkasin kortin paloiksi 27.7. Tuosta on kulunut jo heittämällä yli kaksi viikkoa. Alan olla tottunut elämään ilman luottokorttia lompakossa. Tottuminen tapahtui nopeammin, kuin olisin uskonut. 

Elokuu on riskaabeli kuukausi. Heinäkuun palkkapäivän jälkeen etenen tili tuli, tili meni-meiningillä ilman luottokorttia helpottamassa pienempää tai suurempaa tarvetta. Pankkitilillä on tätä kirjoitettaessa 3,52 euroa. Tänään oli (onneksi) puolison tilipäivä ja se toi täydennystä taloustilille. Ensi viikon perjantaina itsellä alkaa tilanne helpottaa, kun ensin tilille kilahtaa lapsilisät ja seuraavalla viikolla on palkkapäivä. 

Ette muuten ehkä usko, mutta olen alkanut uskaltaa puhua puolisolle raha-asioista. En paljon, aika lailla kierrellen ja kaarrellen, mutta yhtä kaikki, puhun kuitenkin. Tänään kerroin säästötilin avaamista koskevista ajatuksistani ja kerroin myös ettei minulla ole luottokortteja enää lompakossa lainkaan.  

Huomenna kirjoittelen elokuun budjetin auki. Uskallanpa jo todeta, että jaan Visan loppulaskun puoliksi elo- ja syyskuulle. Varaan siis hieman käyttörahaa elokuun palkasta käytettäväksi yllättäviin menoihin, jotta taloudellinen tilanne ei ole aivan näin kireä. Kuukauden onnistunen kiristelemään hyvinkin pienellä budjetilla. En uskalla uhmata kohtaloa luottokortittomana  liiaksi, joten sen vuoksi keskityn nyt suoriutumaan jäljellä olevat kaksi viikkoa. Kahden viikon päästä lyhenee Visa toiseksi viimeisen suorituksen (900 euroa). On sekin jo jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.