sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Visan ja matkakulujen kuulumisia

Visa-kortilleni kuuluu pääasiassa hyvää, mutta kortti tykkää tulla käytetyksi. . .

Kortin luottoraja on korotettu keveään 6000 euroon. Tämä korotus aiheutui siitä, että tein loppuvuodesta ensi kesän lomamatkaan liittyviä varauksia. Alkuun vaikutti siltä, että maksan kaikki kulut ns. yhdellä kertaa, eli kuluja oli monta tonnia. Matka tulee sisältämään useampia lentoja paikasta A paikkaan B paikkaan C ja lopulta paikasta C takaisin paikkaan A. Myös pääosa majoituksista on varattu. Niiden osalta kaikkea ei tarvinnut onneksi maksaa heti, vaan osa maksetaan vasta paikan päällä majoittuessa. Kiitos Booking.comin varausehtojen näistä majoituksista ei aiheudu lisäkuluja.

Olemme sopineet puolisoni kanssa, että maksamme matkan kulut puoliksi. Matkan kulut kokonaisuudessaan tällä hetkellä ovat yhteensä 11 006,88 euroa. Kaksi lentoa vielä puuttuu tästä, mutta ne ovat aika lyhyet, joten toivottavasti niiden kulut ovat myös maltilliset (ehkä ~500-800 €). Kaksi majoituksista (587 € ja 3574 €) on varattu siten, että ne maksetaan vasta paikan päällä kesäkuussa. Maksamme nämä vielä puoliksi puolisoni kanssa. Matkan kuluja olen maksanut yhteensä 2066,85 €.

Nyt seuraa tunnustus. Puolisoni on maksanut minulle oman osuutensa osasta syntyneistä kuluista tähän mennessä. Yhteensä hän maksoi minulle 3434 euroa. 

Yksi iso kuluerä (4801,87 €) minun täytyy maksaa toukokuun puoleen väliin mennessä (yksi Bookingin majoitusvarauksista).  Puolisoni siis maksoi minulle jo oman osuutensa myös tästä. Nopea yhteen- tai vähennyslasku paljastaakin, että en suinkaan käyttänyt koko summaa matkan kuluihin. 

Olin vinguttanut Visaa hövelisti joulun aikaan. Summa oli kokonaisuutena noin 1000 € ja sisälsi muun muassa Alkon ostoksia ja ilotulitteita parilla sadalla eurolla. Kirjaimellisesti euroja kurkusta alas ja räjäytettynä taivaalle. Rahan käyttö lipsui siis joulun aikaan, mutta ei onneksi aiheuttanut peruuttamatonta vahinkoa.

Päädyin maksamaan koko Visan saldon nollille etten vahingossakaan joudu maksamaan korkoja. Visa on siis jälleen nollissa kiitos puolisoni maksaman summan.

Mitä nyt sitten? 

Minun täytyy maksaa tuo jäljellä oleva 4801,87 € toukokuun puoliväliin mennessä.

Summa ei onneksi kerrytä korkoja tai muita kuluja. Sen maksaminen ei ole lainkaan mahdotonta. Nyt tiukasti katse kohti oikeaa suuntaa, ilman turhia lipsumisia, jotta unelmien reissulle paratiisiin päästään ilman luottokortin painolastia. 

2 kommenttia:

  1. Puhutteko yhdessä avoimesti rahasta? 😊 Tiedättekö puolin ja toisin mihin rahat menevät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kiitos kommentista. Nykyään puhumme varsin avoimesti rahasta. Tulevan matkan kustannukset huomioiden on oikeastaan pakkokin keskustella.

      Poista

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.