tiistai 16. tammikuuta 2024

Älä mene asioiden edelle. Liikaa.

Olen lukenut monta elämäntapaopasta viime vuoden lopulla. Useimmissa toistui samankaltainen mantra elämänlangan lyhyydestä ja turhan odottamisen lopettamisesta. Kaikuna sellainen: Kaikki heti, nyt, kerralla-koska juuri lukija ansaitsee kaiken heti, nyt, kerralla vain sen takia, että on... Hm, hetkinen? Elossa?

Olen todella elänyt läpi tämän kaikki tänne, heti, nyt-elämänvaiheen. Se syöksi tilanteeseen, jossa luottokortit olivat joka ikinen kuukausi tapissa. Pankkitili tyhjä 3 päivää palkkapäivän jälkeen, koska kaikki rahat olivat kuluneet osamaksujen, lainojen ja luottojen lyhennyksiin. Eikä palkka edes riittänyt, koska maksettavaa jäi aina seuraavalle ja sitä seuraavalle ja sitä seuraavalle kuukaudelle... Kuukausi ja vuosi toisensa jälkeen tätä yhtä ja samaa rataa. 

Monet seuraamani tilit blogeissa ja IG:ssa ovat kirjoitelleet tavoitteistaan tälle vuodelle. En lupaa itse mitään, mutta päätin tavoitella tänä vuonna kirjaimellisesti taloudellista hyvinvointia. Sitä varten on pohdittava hetki mitä taloudellinen hyvinvointi minulle tarkoittaa. 

Se tarkoittaa ensisijaisesti sitä, että talouteni on tasapainossa. Sitä, että en valvo öisin miettien miten maksan sen, tämän ja tuon luottolaskun. 

Se tarkoittaa sitä, että laadin kuukausittaisen budjetin ja tiedän mihin rahani tililtä palkkapäivänä lähtevät. 

Se tarkoittaa sitä, että sitoudun maksamaan Anyfin-luoton 3 vuoden suunnitelmallani.

Se tarkoittaa sitä, että en ylitä budjettiani. 

Se tarkoittaa sitä, että kesän reissu maksetaan omilla, ei velkarahoilla. 

Se tarkoittaa puolivuotissuunnitelman tekoa. 

Se tarkoittaa sitä, että EN hanki kaikkea haluamaani HETI, TÄSSÄ JA NYT, vaan opettelen sietämään epämukavuutta ja odottamaan kuukauden tai kaksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.