lauantai 21. tammikuuta 2023

Aika olla oman taloutensa Roope

Olen seurannut jo useamman vuoden ajan useita eri podeja, blogeja ja aiheita, kuten säästäminen, rahankäyttö ja myös perintä sekä ulosotto erilaisista sosiaalisista medioista. Ihan niin rohkea en ole, että omalla nimellä lähtisin omaa seurantaani julkiseksi tekemään, mutta ajattelin kokeilla miltä tällainen alusta oman tekemisen tueksi tuntuu. 

Heräsin nimittäin tässä eräänä aamuna ja tajusin olevani 40. Olen ruuhkavuosien keskellä elävä työssäkäyvä asuntovelallinen, kahden lapsen äiti ja aviopuolison vaimo. Lapset eivät ole enää taaperoita, mutta eivät vielä teinejäkään. 

Tajusin herätessäni, että iso osa elämästäni on pielessä. Se osa liittyy rahaan tai enneminkin rahankäyttöön. Olen hyvin rento rahankäytössäni. Kaikki mikä tulee, myöskin menee. Yleensä heti palkkapäivänä. Maksan laskut, luottokortit, osamaksuerät, siirrän rahaa toisella tilille kuukauden ruokaostoksia varten ja PHEW: TILI ON TYHJÄ!


Reilu vuosi sitten ärsyynnyin asiasta ensimmäisen kerran. Nostin tuolloin 8 000 euroa yhdistelylainaa S-Pankista ja maksoin kerralla luottokortit ja kaikki osamaksut pois. Tilanne on pikkuhiljaa nyt muodostumassa samanlaiseksi: voisin nostaa uuden 8 000... ei, vaan ~6 000 euron laina riittäisi. Huomaatte varmasti ongelmani ytimen tässä. 

Olen juuri sellainen, kuin Scrooge McDuck sanoo: haluan saada kaiken nyt ja heti. Koska luottotietoni ovat kunnossa, niin voinkin saada kaiken NYT JA HETI. Tilanne ei todellakaan ole kestävällä pohjalla. Sen sijaan, että saisin kaiken nyt ja heti, niin mikään tässä maailmassa ei valitettavasti tule ilmaiseksi. Ei ainakaan raha rahoituslaitoksista. 

On siis aika ryhtyä oman taloudenpitoni Roope Ankaksi! 
Tervetuloa seuraamaan matkaani, kun kerrytän kolikko kerrallaan oman rahasäiliöni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.