keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Svea ja Master Card tappelivat

Kumpi voitti? En tiedä vielä. 

Varasimme perheen kesälomamatkan ja budjetoin matkan hinnan maksettavaksi lomarahoista. Onnistuin kuin onnistuinki  neuvottelemaan itse matkan maksamisen kuluttomasti vasta kesäkuun alussa. Tätä ennen pitää kuitenkin hoitaa matkan varausmaksu 800 euroa, josta oma osuuteni on puolet eli 400 euroa.

Varauslasku tipahti korottomana ja kuluttomana postilaatikkoon eilen. Laskuttajana toimii Svea. Tiedän jo, että maksaessani tämän tingin sen verran luottokortin isosta lyhennyksestä. Tämä ei kuitenkaan ihan vielä riitä luottokortin maksusta tinkimiseen, sillä maaliskuun palkkaan osui myös toinen 380 euron suuruinen lasku. Tämä lasku tuli vähän pyytämättä mutta ei yllättäen. Molemmista laskuista selviän, se ei ole ongelma, mutta selviäminen hidastaa hieman suunniteltua Master Cardin poismaksua. Maksan siis käytännössä kokonaan tuon matkan varausmaksun ja kuittaan sillä puolisolleni avoinna olevan 380 euroa. 

Visassa on maaliskuussa lyhennysvapaa. Sitä ei siis tarvitse lyhentää sentin latia. Vaihdoin työpaikkaa ja saan nettona noin 700 euroa bonusta vanhoista töistä maaliskuun palkassa. Pitää tuntea arvonsa ja neuvotella. Kiitos opetuksesta Kukkaron kuningatar. Ei pidä myydä itseään ja osaamistaan halvalla, saati luopua ansaitsemistaan bonuksista. 

Alkuperäinen budjettini maaliskuussa sisälsi Master Cardin lyhennystä 1400 euroa. Sen lisäksi maksan tuon matkan 800 euron varausmaksun ja budjettini on sitten siinä. 

Vai onko? 

Master Cardin korko pyörii tällä hetkellä 11,3 % + marginaali 8,5 %. Kuluja todennäköisesti noin 13-18 euroa kuukaudessa. Laitoin Svean asiakaspalveluun sähköpostia ja kysyin kokonaiskulujen määrää JOS maksankin varausmaksun kahdessa erässä 200 euroa + loput vajaan kuukauden päästä. Jos Svean kulut jäävät euronkin alle Master Cardista, niin maksan MC:n pois. Maksankin Master Cardin nollaan nyt. Perjantaina. Saisin sen pois. Kuitattua. Kuukauden päästä irtisanottua. 

Svea ja Master Card tappelevat. Katsotaan kumpi voittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.