keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Positiivista

Oletteko kuulleet positiivisesta luottotietorekisteristä?

Kyseessä on uusi rekisteri, jonka keskeinen tavoite on torjua yksityishenkilöiden ylivelkaantumista tarjoamalla luotonantajille ajantasaisen välineen arvioida luotonhakijoiden maksukykyä. Rekisterin tarkoitus on myös auttaa yksityishenkilöitä hallinnoimaan omaa talouttaan sekä mahdollistaa vapaaehtoisen maksuttoman luottokiellon asettaminen. Rekisteri on tulossa käytettäväksi keväällä 2024.

Käytännössä rekisteri toimii siten, että luotonantajat ilmoittavat myöntämänsä luotot (kulutusluotot, osamaksut, autolainat, asuntolainat, luottokortit...) rekisteriin tiedoksi. Kun henkilö hakee luottoa, vippiä, maksuaikaa tai lainaa, luotonantajalla on velvollisuus tarkistaa hakijan luottokelpoisuus. Tätä varten luotonantajan tulee 1.4.24 alkaen pyytää ote luottotietorekisteristä. Otteesta käy ilmi hakijan rekisteriin ilmoitetut luotot sekä tiedot tuloista. 

Voiko siis oikeastaan ollakaan parempaa hetkeä maksaa omia osamaksuja ja luottokorttivelkoja pois ja puhdistaa tietojaan tulevaa rekisteriä vastaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.