sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Ostamatta jättämisestä

Kävin eilen lapsen kanssa ostoksilla. Hän halusi käydä vähän shoppailemassa lahjarahoillaan, joten ruokakauppakäynnin yhteydessä poikkesimme parissa kaupassa kiertelemässä. Yleensä olen tällaisilla kauppareissuilla lisäillyt omaan ostoskoriin kaikenlaisia heräteostoksia. Muutaman euron kynsilakkoja, kuivashampoota, kasvonaamion, uuden luomivärin, käsivoiteen, pokekortteja lapsille, jonkun tuikitarpeettoman yllärin puolisolle. 

Yllätyin miten erilaista ostoksilla käyminen oli tällä kerta. En halunnut todellakaan ostaa mitään. Tiedostin täysin, että minulla ei ole varaa tai oikeastaan minkäänlaista tarvettakaan ostaa yhtään mitään. Pieni onnistuminen tämäkin ja yllätys myös ajatuksen voimakkuustasolla. Toisella luottokortilla kun olisi ollut vielä vingutusvaraa... 

Kiertelin siis lapsen seurana, ihastelimme söpöjä hiuspantoja, korvakoruja ja huokailimme glitterkynsilakkoja. Lapsen tuskaillessa ostaako vai eikö, kuulin sanovani, että voit oikein hyvin miettiä yön yli ja voimme seuraavalla kerralla käydä tekemässä ostoksen jos se häntä vielä houkuttaa. Tänä aamuna lapsi totesi, että ensi viikonloppuna hänellä on aikaisempien rahojen lisäksi 20 euroa enemmän säästössä, kun on kuukausirahapäivä. 

Voiko olla, että pienestä ne ajatukset kääntyvät täällä nyt yhä enemmän ja enemmän säästeliäämpään suuntaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.