torstai 23. maaliskuuta 2023

Cashback: we give you money back on everything you buy!

Olen löytänyt valitettavan vähän suomalaisia blogeja, joissa kirjoittaja olisi vastaavassa tilanteessa kuin itse olen. Atlantin takaa blogeja löytyikin sitten useampia, samaten löysin mielenkiintoisia artikkeleita koskien yksityishenkilöiden taloudenhallintaa. Yhtenä mielenkiintoisena vinkkinä löysin myös cashback luottokortit. Yhdysvalloissa luottokelpoisuutta mitataan ylipäätään hyvin eri tavoin kuin Suomessa, joten nämä cashback-kortit ovat yksi keino kerryttää positiivisia merkintöjä henkilökohtaiseen luottohistoriaan.

Cashback luottokortit toimivat siten, että kortin myöntänyt taho maksaa tietyn osuuden ostosten loppusummasta takaisin. Suomessa tällaisia luottokortteja on ilmeisen vähän. Näistä tunnetuin lienee S-Ryhmän S-Bonus. S-Bonus poikkeaa itse asiassa Atlantin takaisesta mallista sillä, että maksettavaa bonusta voi kerryttää S-Etukortilla myös ilman luottokorttia. S-Ryhmä muutenkin houkuttelee keskittämään niin ostamisen kuin maksamisen vihreälle kortilleen. Kun maksaa S-Ryhmän ostoksia S-Etukortin Visalla saa bonuksen lisäksi 0,5% maksutapaetua. 

Laskeskelin aikaisemmin, että kotitaloutemme kerryttää kuukausittain bonusta keskimäärin 50 euroa. Maksutapaetua kertyy lisäksi muutama euro. Nämä summat kertyvät pelkästään ruokaostoksista, sillä ruokaostoksiin käytettävä budjettimme on 900-1000 euroa kuukaudessa. Pyrin jatkossa keskittämään muutkin tehtävät hankinnat S-Ryhmän toimipaikkoihin. Hintataso on monesti S-Ryhmässä edullisin. Jos ja kun hankintoja on pakko tehdä, kannattaa ne tehdä niin, että niistä kertyy paras mahdollinen hyöty euroina laskettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.