perjantai 17. maaliskuuta 2023

Budjetti uusiks: Fuck This!

Hemmetin hemmetin hemmetti. 

Olin ajatellut täysin toisenlaista ratkaisua, mutta ymmärrän nyt, että muuta keinoa ei ole. Ajattelin, että maksan luottokortit osissa pois ja aloitan samalla säästämisen. Vastikään kuitenkin havahduin siihen, miten kova luottokorko kummassakin luottokortissa tällä hetkellä juoksee. 

Laskin miten paljon olen edeltävän 5 kuukauden aikana maksanut Master Cardista kuluja (tilinhoitomaksut + luottokorko). Summa on yhteensä 66,24 euroa. Tämä tekee vuodessa vähintään 192 euroa. 

Vastaavat luvut laskin myös Visasta. Visan kohdalla maksan kuluja vuodessa vähintään 258 euroa. On yllättävää tavallaan, että S-Pankin Visa Credit-kortissa on huomattavasti korkeampi korko, kuin Nordean Master Cardissa. Olen aina ajatellut, että Nordea on kalliimpi pankki ja S-Pankki edullisin. Sen lisäksi siis, että maksan luottokorteilta käyttämäni summan takaisin, maksan vuositasolla vähintään 450 euroa kuluja. 

Näin ollen maaliskuussa ei vielä jää senttiäkään säästöön. Mutta sen sijaan 13 päivän kuluttua maksan Master Cardin laskun kokonaan pois. Huhtikuun tilipäivän jälkeen irtisanon kyseisen kortin. Pidän kortin vielä huhtikuun ajan varmuuden vuoksi työpöydän laatikossa siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuisi. 

2 kommenttia:

  1. Oletko miettinyt tehdä isompsa lyhennystä S-pankin luottokortille Mastercardin lopettamisen sijaan?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Alun perin ajattelin, että olisin maksanut luottokortit tuossa säästämisen ohella pois noin 300-400 euron erillä. Nyt maksan Masterin pois maaliskuussa ja lopetan kortin. Visan maksan pois huhtikuun ja toukokuun palkoista kokonaan ja lopetan myös sen. Jos tarvitsen luottokorttia, niin pyydän rinnakkaiskortin puolison korttiin, jolloin en voi käyttää korttia "salaa" mihinkään.

    VastaaPoista

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.