maanantai 13. helmikuuta 2023

Taloustili

Edellisessä postauksessa kerroin, että jouduin käyttämään luottokorttia ruokaostoksiin. Tämä juonsi juurensa tammikuun budjetissa tekemääni päätökseen, että maksan mahdollisimman paljon velkoja pois kerralla. Maksoin osan ruokaostoksiin normaalisti varaamani summan kustannuksella. En tee tätä virhettä toiste. Jatkossa budjetoin ruokaostosten summan täysimääräisenä kiinteisiin menoihin. 

Meillä on aviopuolisoni kanssa yhteinen taloustili S-Pankissa. Keskitämme ruokaostokset pääasiassa Prismaan ja kerrytämme S-bonusta ~40-50 euroa kuukaudessa. Kumpikin siirtää 500 euroa kuukaudessa ruokaostoksia varten. Aviopuoliso siirtää osuutensa kuun puolivälissä ja minä kuun vaihteessa. Tammikuussa siirsin 500 euron sijasta vain 275 euroa. Budjetti oli siis ruokaostosten osalta aivan liian vajavainen. 

Olen aina aiemmin kikkaillut enemmän ja vähemmän ruokaostoksiin kuluvan rahamäärän kanssa. En ole tainnut milloinkaan siirtää tuota sovittua yllä mainittua summaa täysimääräisenä taloustilille vaan käynyt kaupassa sinne päin hälläväliä-budjetin kanssa. Kun pankkitili on näyttänyt tyhjää, olen rallatellut ruokaostokset surutta Credit-puolelle. Odotan todella innokkaasti helmikuun tilipäivää ja hetkeä, että loppuu tämäkin ruokaostosten maksamiskikkailu. Odotan myös näkeväni konkreettisesti paljonko rahaa ruokaan kuluu sekä riittääkö tuo 1000 euroa miten hyvin todellisuudessa perheemme ruokamenoihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PIM! Olet hypnotisoitu. Jätä kommentti.